Haraldsonberg.net — Hein Haraldson Berg

Ål › Stavern › Hellas. Og mye Bergen.

Sommeroppsummering

Sommeroppsummering

Sommeren begynte rolig med ei uke hjemme i Ål. Da var det ingen venner hjemme. Jeg gadd i alle fall ikke å bruke ressurser på å verifisere den påstanden.

Nalum

Jeg ble jo til slutt lei av dette slaraffenlivet, og jeg og pappa bestemte oss for å dra en tur til Stavern. Der har slekta – det vil si alle andre i slekta enn nettopp jeg og pappa – ei hytte hvor jeg har tilbragt mang en sommer.

På hytta i Stavern sitter man i en strandstol på plenen og leser tegneserier eller krimromaner. Eller man går ned til stranda og tar seg en dukkert, eller kanskje man til og med fyller lungene med luft og går hele veien ut til Jespern, hvor det går an å stupe fra svabergene.

Noen ganger kaller man inn naboene til en impulsiv dugnad for å få flytebadebrygga i stand igjen.

Eller man kan sitte og se på et altfor flott fjernsyn med altfor mange kanaler. Og man drikker som regel øl og spiser god mat. Førstnevnte kun om en har nådd en viss alder, selvfølgelig. Sistnevnte også, da mange under denne visse alderen ikke vet å verdsette et godt måltid. Noen ganger er det omvendt.

Uansett. Jeg tok en del bilder av folk og natur, og mange av dem er jeg ganske fornøyd med.

Oppstykket ferie

Pappa måtte hjem og gjøre sin bussjåførgjerning litt for tidlig for min del. Heldigvis lot han bilen stå igjen og tok toget hjem. Jeg ble to dager ekstra før jeg råkjørte hjemover, og det var atter tid for jobb, som for øvrig var rolig i år også. Det sørget flertallet, som ønsket seg ferie utenom fellesferien, for.

Men sånn skal det jo være midt på sommeren. Jeg tok gjerne en times tid avspassering hver dag.

Hellas

Men jeg hadde jo bare hatt to uker ferie – jeg hadde jo mer å se fram til. Tidlig i august satte jeg, Miriam (min søster), Håvard (min søsters samboer), deres 5 måneder gamle datter Tora samt min mor oss på flyet på Gardermoen. Jeg hadde kjørt hjemmefra midt på natta og vi var framme på Gardermoen umenneskelig tidlig, så flyturen var litt av og på for min del. Sov meg like godt gjennom noe heftig turbulens som kilte bra i magen.

Målet for flyturen var i første instans Skiathos med en særdeles kort rullebane, hvor vi skulle hive av de største festløvene. Derfra satte flyet kursen mot Thessaloniki, som for øvrig er Hellas' nest største by med sine 1,4 milloner innbyggere. Men vi skulle ikke dit, ånei. Vi skulle til Halkidiki, nærmere bestemt Kassandra-halvøya.

Der tok vi inn på et hotell som i og for seg var litt for turistprega for meg. Vi bodde i bungalow derimot, og det var ganske fint. Nå har du sikkert drømmende bilder i hodet, med runde bungalower lagd av palmeblader og bambusstenger midt utpå stranda. Grekerne derimot, er ikke så nøye når det gjelder slike begreper. En vanlig hytte kan vel kalles for bungalow..?

Nuvel. Jeg prøver som regel å se det positive i ting, så vi koste oss der likevel. Været var flott nesten hele uka, og vi fikk bada og solt oss mer enn nok. Én uke er egentlig nok. Og når vi kom oss ut av turistmaskinen og bort til byen hvor min far bodde, og hadde vært én uke før vi kom nedover, gikk det an å få seg god mat på fine tavernaer også.

Det var forresten på grunn av ham vi dro nedover, han fylte nemlig 60 år den sjuende august. Dermed tok vi hele det opplegget med gaver og sånt på sparket, så nå skal han hoppe i fallskjerm!

Tora var for øvrig som sola i Teletubbies nesten hele ferien. Makan til grei litta jente å ha med å gjøre på ferie, vil jeg si! Og jeg tok jo mange bilder i Hellas også, både av Tora og resten av familien og av natur og opplevelser generelt.

Hvor er bildene?

Bildene kommer jeg til å laste opp på min Flickr-profil så snart jeg har fått tid til å redigere alle. Dette har tatt lang, lang tid, men det er nå på gli igjen etter en liten nedtur da flere av harddiskene mine kræsja. Når alt er klart kommer jeg nok til å oppdatere dette innlegget med et og annet bilde for å krydre litt også.

  • Forfatter: Hein Haraldson Berg
  • Publisert: 30/8-08 12:12
  • Redigert: 9/11-08 05:32
  • Kategorisert under Personlig

Legg igjen en kommentar

Innspill eller friske idéer? Del dem med meg og verden!

Kommentarer

  1. Ole Martin Kristiansen

    30/08-08 13:09

    Høres ut som du har hatt en avslappende sommer uten spesielt mange problemer :-) Har selv vært på en liten øy som heter Zakynthos, er vel og en del av Hellas. Desverre var den turen preget av et dårlig hotell og regn 5/7 dager. I tillegg var det min første sydentur som liten og jeg var helt gal i hodet av jetlag. Høres ut som du hadde det bedre!

GUI-utvikler?

Les mer GUI-utvikler?

På onsdag ble jeg spurt om jeg vil lære meg JS ordentlig — det vil jeg.

Spambeskyttelse

Les mer Spambeskyttelse

Spambeskyttelse er ikke bare nødvendig – det er alfa omega.

IE6 refresh/submit rendering dif...

Les mer IE6 refresh/submit rendering differences bug

Every once in a while, I stumble upon this old acquaintance of mine. Pleasent.

Ny datamaskin

Les mer Ny datamaskin

Programvare krever mer og mer, og kjøpekrafta er på det høyeste. Passende...