Haraldsonberg.net — Hein Haraldson Berg

Notorisk leikekamerat, turkamerat — venn.

Trofast kamerat

Trofast kamerat

I 1999 var Arcus en liten valp, som ble sendt vekk fra moren sin litt for tidlig. Normalen er 8 uker hos mor først, Arcus kom noen uker tidligere, nokså utrygg, litt aggressiv. Og egentlig ganske kosete bare han fikk roe seg ned i trygge omgivelser, hvor han etter hvert vokste opp til å bli en riktig så pen og klok bastard.

For kombinasjonen Skotsk fårehund – altså den kjente og kjære lassie-varianten – og Flat coated retriever, en slags slankere, mer strihåret versjon av labradoren, viste seg å slettes ikke være så ille som noen kanskje ville frykte. Med den lange nesa, ørene og manken til førstnevnte, det svarte strie håret på resten av kroppen fra sistnevnte rase, vil jeg si resultatet ble meget vellykket. Alt toppet med en liten, hvit prikk midt på brystet.

Pipedyr var noe av det ypperste, riktig nok etter mye skepsis. For hver nye pipeleke måtte han gjennom det samme, forsiktige ritualet – han kunne jo ikke stole på at også denne gulrota, julegaveballen eller piggsvinet var ufarlig til tross for pipelydene, som etter hvert viste seg å være riktig så morsomme, og dertil plagsomme for oss med IQ rundt 100.

På en god andreplass fulgte tyggebein av oksehud, som han møysommelig rev opp knutene på og tok vare på i lange tider før de ble fortært. Det var ikke uvanlig at han tok både 20 og 500 runder i stua for å vise fram pipedyret eller tyggebeinet han var så uendelig stolt over.

Arcus var aldri noen veldressert hund. Han kunne de obligatoriske tingene som å sitte for å få mat, gi labb, dekk etter å ha satt «dekk!» i en skarp tone minst ti gang. Så skulle han heller ikke brukes til noe annet enn turer og selskap. Det gjorde han bra.

Bestevenner

Det er ikke alltid lett å få seg nye venner, men det kan også være så inderlig enkelt – med menneskets beste venn. Alt en hund trenger er litt leiking, litt mat, påfyll av vann samt en tur i ny og ne samt en god dose fortjent omsorg, så er den fornøyd. Med mamma fikk han turer daglig, heldiggrisen.

Helt til hun begynte i ny jobb som krever sitt. Ikke nok med at jobben er langt øst på østlandet, arbeidstiden er også lagt opp slik at hun jobber to uker på og to av. Ikke veldig forenelig med hundehold. Derfor prøvde hun å omplassere Arcus. Et ungt par i Trøndelag var interessert, og noen dager senere var Arcus uvitende på vei mot en ny tilværelse nordpå. Om det ikke hadde vært for at dette unge paret ikke kunne noe om hundehold. Samme dag hentet mamma Arcus tilbake.

Senere fikk hun i stand en avtale med en kollega som jobbet omvendt turnus av henne. Han skulle ta av Arcus når mamma jobbet, og omvendt. Dette fungerte dessverre ikke. Kompisen min – den gode, trofaste vennen min – savnet mamma for mye.

 

Arcus ble avlivet i dag, den 16. juni, 2008.

Hvil i fred.

 • Forfatter: Hein Haraldson Berg
 • Publisert: 16/6-08 18:42
 • Redigert: 9/11-08 05:32
 • Kategorisert under Personlig
 • Arcus tenkeren

  Arcus slapper av med litt filosofi.

 • Arcus leiker i gresset

  Godt å rulle rundt i gresset!

 • Arcus på tur.

  Sjølvskreven turdeltaker i Stongfjorden 18. mai.
  Fra venstre; Miriam, Tora for anledningen trillet av Håvard, mamma, Arcus.

 • Arcus i bånd

  Det er ikke alltid like morro å være i bånd, desto viktigere var det å ha litt kontroll på villstyringen.

Legg igjen en kommentar

Innspill eller friske idéer? Del dem med meg og verden!

Kommentarer

 1. Ole Martin Kristiansen

  17/06-08 01:02

  Huff, dette var synd å høre Hein. Jeg har drukket, noe som sikkert påvirket meg når jeg leste den avsluttende setningen – jeg skvatt!

  Det var ikke noe gøy å høre, er meget glad i hunder og Tine har jo selv en Irish Softcoated Wheaten Terrier som jeg er meget glad i.

  Jeg er glad i bloggen din. Skriv mer.

 2. Hein Haraldson Berg

  17/06-08 08:30

  Ja, dette er trist.

  Det hjalp heller ikke å få beskjeden over telefon, selv om det overgår situasjonen som hadde oppstått når jeg kom hjem og undrende så meg rundt etter Arcus.

  Rett etter telefonen, som jeg svarte på mens jeg venta på min frisørtime, måtte jeg nødvendigvis sitte og se på meg selv i speilet og la tankene synke inn, samtidig som frisørdama snakka i vei fortere enn saksene sine.
  Ikke bare lett.

  Jeg skal prøve å skrive flittig, forhåpentligvis litt mer lystige saker!

 3. torill

  24/06-08 17:21

  Hei Hein,
  Så vakkert og morsomt du har skrevet om Arcus. Jeg ble ganske rørt jeg..

  Mamma

 4. content_table1

  05/08-09 19:17

  Now to start you should know what your percentage should be.;

GUI-utvikler?

Les mer GUI-utvikler?

På onsdag ble jeg spurt om jeg vil lære meg JS ordentlig — det vil jeg.

Spambeskyttelse

Les mer Spambeskyttelse

Spambeskyttelse er ikke bare nødvendig – det er alfa omega.

IE6 refresh/submit rendering dif...

Les mer IE6 refresh/submit rendering differences bug

Every once in a while, I stumble upon this old acquaintance of mine. Pleasent.

Ny datamaskin

Les mer Ny datamaskin

Programvare krever mer og mer, og kjøpekrafta er på det høyeste. Passende...