Haraldsonberg.net — Hein Haraldson Berg

Beskytt meg fra den hermetiserte spamen!

Spambeskyttelse

Spambeskyttelse

Spambeskyttelse er dessverre nødvendig på nettsteder nå til dags. Interaktivitet blir bare mer og mer utbredt, noe som fører til at bare flere og flere lager spambots for å gjøre livene våre sure og leie.

Spambeskyttelse er ikke bare nødvendig. God spambeskyttelse er alfa omega.

Produktutviklerne i Keyteq trodde at kommentarsystemet i KeyPublisher kom til å bli latt være i fred en god stund, fordi systemet i seg selv ikke er så utbredt i forhold til eksempelvis WordPress'. Spambottene bryr seg null og niks om utbredelse.

Ulike beskyttelsesmekanismer

Produktutviklerne la etter hvert inn et par forskjellige rutiner som skulle stoppe spamen. Jeg var først positiv til dette og trodde dette kom til å løse problemet, men ble skuffet da innboksen min fortsatt ble fylt av spamkommentarer fra dette nettstedet. Botene er så smarte at de venter 10-15 sekunder med å poste spammen, for å omgå den innlagte forsinkelsen. Og det er bare én av mekanismene som skal stoppe spam.

Eksterne løsninger

Siste utvikling i saken er at vi skal lage en Akismet-integrasjon. Veldig mange av de som bruker WordPress vet hva dette er. I all enkelhet er det en stor, sentral database med informasjon om hva som er spam, hvordan spammønstre ser ut osv. Systemet går to veier, slik at bloggen eller nettstedet som benytter seg av systemet, hjelper til med å holde systemet oppdatert ved å sende informasjon om nye spam-ord og -fraser når disse kommentarene slippes gjennom, men manuelt avvises av webmasteren eller bloggeren.

Jeg har fått tilbake troa. Kanskje kan jeg om ikke så lenge aktivere e-postvarsling av ny kommentarer igjen. Kanskje kan jeg slippe situasjoner hvor jeg spør om input, bare for at kommentarene forsvinner i en lang remse av spamkommentarer uten å bli godkjent. Beklager til Håvard og Sebastian som kommenterte, tilsynelatende til ingen nytte.

 • Forfatter: Hein Haraldson Berg
 • Publisert: 26/10-08 13:11
 • Redigert: 9/11-08 05:32
 • Kategorisert under Meninger & skriv

Legg igjen en kommentar

Innspill eller friske idéer? Del dem med meg og verden!

Kommentarer

 1. Sebastian Steinmann

  26/10-08 16:23

  Vi kjører hiddenfield varianten på kontaktskjemaene våre nå. Har ikke fått noe problemer med det enda, men nå er det under 200 sites som kjøres på G5 foreløbig. Vi får heller prøve legge på litt mer dersom

 2. Hein Haraldson Berg

  26/10-08 18:10

  Tror produktutviklerne våre vurderte Honeypot, men konkluderte med at det trolig ville knekkes ganske fort likevel. Ikke veit jeg.

 3. Arve Systad

  27/10-08 17:57

  Spam er nok et evig problem ja, og det har tydeligvis lite med systemet bak å gjøre. På herlig.net ser eg faktisk en sammenheng mellom trafikk og antall spamkommentarer som blir fanga opp, uten at eg heilt ser logikken i dette (jo fleire legitimate folk som besøker sida, jo meir skal spambottane plage?).

  Uansett så fungerer akismet superdupert - eg nærmar meg snart 15.000 spam fanga opp av pluginen - som utgjer 90.000% av kommentarane som bli posta på sida i følge statistikken den gir meg.

 4. Ole Thorsen

  15/11-08 23:51

  Vel kommentert. Spam, altså skinke på boks er et for stort problem til å godta videre salg i butikkhyllene. Spam plager alle og kan være skjenerende for alle, men spesielt for de som bruker briller og ser bedre. Det er godt det finnes plugins og datakomponenter som tar opp kampen mot skinken..hehe. Den var dyp, ikke sant?

 5. Daniel

  05/09-12 23:50

  Hvilket knalltilbud! 3 steykkr? Det er vel ikke noe problem, de kan jo ha en rullerende turnus mellom seng, kjf8kkenbenk og hage, da fe5r jo alle parter litt variasjon ogse5 Det med turnus var lurt her er nok e5 ta fatt pe5 be5de inne og ute. En me5tte bare parkeres i sofakroken slik at armkroken var tilgjengelig hele tiden lurt

GUI-utvikler?

Les mer GUI-utvikler?

På onsdag ble jeg spurt om jeg vil lære meg JS ordentlig — det vil jeg.

IE6 refresh/submit rendering dif...

Les mer IE6 refresh/submit rendering differences bug

Every once in a while, I stumble upon this old acquaintance of mine. Pleasent.

Ny datamaskin

Les mer Ny datamaskin

Programvare krever mer og mer, og kjøpekrafta er på det høyeste. Passende...

Tsk tsk, Posten

Les mer Tsk tsk, Posten

Jeg har hatt et par dager på å la Postens nye profil synke inn. Hvordan gikk det?