Haraldsonberg.net — Hein Haraldson Berg

«I choose you, Postvesenet!»

Tsk tsk, Posten

Tsk tsk, Posten

Vel, det gikk rimelig dårlig. Den nye profilen har på ingen måte sunket inn, ikke på en god måte i alle fall. Greit nok, Posten Norge bestemte seg for å fornye seg. Bedrifter gjør det fra tid til annen – men resultatet ble vel heller trist...

Noen ganger er det mer vellykket. NSB gikk noen runder før de til slutt satt igjen med det som kanskje er en av Norges beste logoer. En slags blanding av den nye og den gamle, som et kompromiss.

Det samme skjedde da Norges Fotballforbund prøvde å bytte ut det norske flagget med et dragevåpenskjold. Jeg er ikke utelukkende konservativ når det kommer til branding og merkevarer – denne dragen likte jeg. Faktisk så mye at jeg har en av disse omdiskuterte draktene, bare på grunn av all furoren som oppsto. Jeg syns en drage sier mer om vår nasjonale identitet, enn det et dansk flagg med et ekstra blått kors gjør. Satt litt på spissen, selvfølgelig, men likevel.

Endring

Tilbake til Posten Norge. De ville forene sine to satsningsområder under én paraply. Posten og Bring. To sider av samme sak, visstnok. Bring retter seg mot bedriftsmarkedet i Norden og har en grønn, speilvendt Posten-logo.

Så kan en jo spørre seg – hadde ikke Posten en identitet? Hvor er denne identiteten nå? Posthornet må vel være ett av de få, tradisjonelle symbolene vi hadde igjen. Inntil nylig gjorde Posten en god jobb med å bevare det tradisjonelle og samtidig modernisere sin profil. Designbyrået som den gang var ansvarlig for Postens profil fikk heller ikke lov til å røre posthornet.

Men så skjedde det noe. Posthornet ble byttet ut med noe som minner mest om en Pokémon-ball, og de «kongelige», tradisjonelle fargene ble byttet ut. Vi sitter igjen med en grå og rød logo uten identitet. Det tradisjonelle posthornet toppet med kongekrona, som hadde en historisk vind over seg, er byttet ut med noe et hvilket som helst selskap kunne hatt.

Det svenske designbyrået hadde fått lov til å røre posthornet. 150 millioner kroner, tack! Posten har gått fra å skille seg ut til å være én i mengden.

Og det kan jo ikke være positivt i markedsføringssammenheng, eller?

Les også

 • Forfatter: Hein Haraldson Berg
 • Publisert: 7/9-08 15:45
 • Redigert: 9/11-08 05:32
 • Kategorisert under Tanker

Hva syns du om Postens nye profil?

Legg igjen en kommentar

Kommentarer

 1. Peter

  07/09-08 23:18

  Helt enig!!
  "minner mest om en Pokémon-ball" nice

  mvh
  Peter

 2. Øyvind

  08/09-08 02:08

  Det som muligens kunn funka hadde vært å ta den ene halvdelen av den logoen og sette den på en bakgrunn .. tror det hadde tatt vekk noe av pokemon looken.

 3. Ole Martin Kristiansen

  08/09-08 14:05

  Logoen hadde jo blitt bedre om de bare hadde fjernet det grå, speilede hornet over det røde.

 4. Hein Haraldson Berg

  08/09-08 14:08

  Ja, jo. Men jeg syns fortsatt det hadde blitt for 'nymoderne' og abstrakt. Jeg hadde ikke funnet igjen det tradisjonelle og historiske over logoen, likevel.

 5. Rødøye

  08/09-08 14:39

  Det fyrste eg tenkte på når eg såg logoen, var ein pokemonball. Eg ser overhodet ikkje nokon linjer mellom den og posthornet, som posten i pressemeldingane sine seiar at finst. Bytt tilbake:P

 6. Håvard Fossli

  17/09-08 17:50

  å. det er så trist den nye logoen. jeg vedder 300kr på at de går tilbake til den bonderomantiske logoen innen 12 år.

 7. Håvard Fossli

  17/09-08 17:53

  jeg ble og er faktisk sinna på årntli.

GUI-utvikler?

Les mer GUI-utvikler?

På onsdag ble jeg spurt om jeg vil lære meg JS ordentlig — det vil jeg.

Spambeskyttelse

Les mer Spambeskyttelse

Spambeskyttelse er ikke bare nødvendig – det er alfa omega.

IE6 refresh/submit rendering dif...

Les mer IE6 refresh/submit rendering differences bug

Every once in a while, I stumble upon this old acquaintance of mine. Pleasent.

Ny datamaskin

Les mer Ny datamaskin

Programvare krever mer og mer, og kjøpekrafta er på det høyeste. Passende...