Haraldsonberg.net — Hein Haraldson Berg

Kamerater! Forén eder i kampen mot klistremerkerne!

Keyteq browser wars

Keyteq browser wars

I Keyteq kan vi påberope oss en nokså god kollektiv bevissthet hva webstandarder, webteknologier og nettlesere angår. Og det skulle jo bare mangle, det er jo det vi gjør for å få mat på bordet og iPod i lomma. Men de lærde strides internt...

Denne kollektive bevisstheten betyr i all hovedsak at vi vet hva som er bra, og hva som er dårlig. Når det gjelder operativsystemer kan det ikke gjemmes bak en stol at Apple stikker av med en knusende seier med sitt OSX. Når det gjelder nettlesere, som denne artikkelen i all hovedsak skal handle om, har vi anseelige leirer med Firefox- og Opera-fanboys. Noen bruker Safari, og én har faktisk Internet Explorer som sin foretrukne nettleser.

Opera-stickers og Firefox i kaffen

Undertegnede har helt siden starten i Keyteq, rundt april/mai 07, promotert Firefox på ulike måter. Først lobbyvirksomhet, med listige ord og hvisking i gangene, senere mer åpenlyst der sterkere virkemidler er tatt i bruk. Jeg nevner i fleng; T-skjorter med Firefox-motiv, plakater og klistremerker med det samme.

Det er trolig dette propagandamaskineriet som har røsket Firefox' motstandere ut av transen. For la oss innse det – det er dette Opera gjør med folk, når til og med økthistorikken caches og lastes på et blunk. En kan se det på dem. De blir sløvere og sløvere, samtidig som kaffekonsumet bare øker og øker. Likevel har de alltid noen få krefter igjen til å klistre flere svære Opera-klistremerker rundt omkring...

– En dristig plan blir til

Et av disse klistremerkene havnet øverst på vår alles elskede (og forhatte) kaffemaskin. På hedersplassen, så og si. Midt på. Også så stort som det var. Det var med dette tydelig at ikke alle hadde latt seg påvirke like kraftig av Operas søvndyssende, sømløse surfing. Heller ikke Firefox-folkets mistanker om at dette bare var en brikke i en aksjon av større karakter, viste seg å være uberettigede.

På pulten til en av de argeste Opera-tilhengerne lå det nemlig haugevis av Opera-effekter. Alt fra svære Opera-klistremerker, til knallrøde stressballer med Opera-logo på. Ikke ulike klovneneser, for øvrig. Etter at undertegnede fikk jekka haka på plass igjen, fikk kaffemaskina en rask gjennomgang med Firefox-klistremerker. Den jevne Opera-fanboy ville le når han så størrelsen på klistremerkene, mens den jevne Firefox-bruker raskt ville anerkjenne klistremerkenes strategiske størrelse.

Klistremerkene ble nemlig limt på kaffemaskinas to antatt mest populære knapper – knappene for kaffe og kakao. Planen bak var at kaffe og kakao med Firefox i sakte men sikkert ville vekke Opera-fansen fra transen. Dette var en langsiktig og innsiktsfull plan. Dessverre står ikke stolthet like høyt i kurs blant Opera-brukerne. Klistremerkene ble nemlig fort fjernet. Dette er en ufin handling som Firefox-brukere aldri kunne drømme om å gjøre, og som bevis på det henger fortsatt alle Opera-klistremerkene der de først ble klistret fast.

Aksjon og reaksjon

Det gikk ikke lang tid før en av mine medsammensvorne gikk til mottiltak og innledet neste fase av denne nervepirrende thrilleren. Jeg kan ikke gå i detalj av sikkerhetshensyn, men jeg kan avsløre at det innebærer e-postkorrespondanse med Mozilla. Slaget har så vidt begynt... Stay tuned!

 • Forfatter: Hein Haraldson Berg
 • Publisert: 4/2-08 22:03
 • Redigert: 9/11-08 05:32
 • Kategorisert under Webrelatert

Legg igjen en kommentar

Innspill eller friske idéer? Del dem med meg og verden!

Kommentarer

 1. Ole Thorsen

  27/06-08 00:21

  Jeg synes at Firefox 3.0 knuser Opera 9.3

 2. nitech

  17/11-09 21:11

  Men hva med Chrome? Jeg bruker Firefox til utvikling, Chrome til surfing og IE nå jeg må.

  Opera holder jeg meg langt unna.

GUI-utvikler?

Les mer GUI-utvikler?

På onsdag ble jeg spurt om jeg vil lære meg JS ordentlig — det vil jeg.

Spambeskyttelse

Les mer Spambeskyttelse

Spambeskyttelse er ikke bare nødvendig – det er alfa omega.

IE6 refresh/submit rendering dif...

Les mer IE6 refresh/submit rendering differences bug

Every once in a while, I stumble upon this old acquaintance of mine. Pleasent.

Ny datamaskin

Les mer Ny datamaskin

Programvare krever mer og mer, og kjøpekrafta er på det høyeste. Passende...